Auto Champs-Elysées bevatte explosieven

Op het Champs-Elysées is een veiligheidsoperatie aan de gang nadat een auto zich mogelijk - diverse bronnen melden dit - in volle vaart in een politiebusje boorde. Hierbij vloog de auto van de man in brand.

Er zouden geen gewonden zijn gevallen. De chauffeur zou inmiddels zijn aangehouden. Over een mogelijk motief is nog niets bekend. Ook is nog onbekend of het om een doelgerichte actie gaat of om een ongeval, hoewel diverse media stellen dat de auto met opzet richting de politiewagen stuurde.

De politie stuurde een tweet de wereld in waarin werd opgeroepen het gebied te vermijden. De straat zelf is volledig afgezet.

Update 23.00

De auto van de man die in Parijs op de Champs-Elysées inreed op een politiebusje, bevatte explosieven en wapens, waaronder een kalasjnikov. Volgens minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) hadden de explosieven in het voertuig een ontploffing kunnen veroorzaken. "Dit laat nog maar eens zien dat het dreigingsniveau in Frankrijk zeer hoog blijft", zei hij tegen verslaggevers.

De aanslagpleger overleefde het incident niet. Zijn auto vloog na de botsing in brand. Gendarmes hebben de man uit het brandende voertuig getrokken. Het is nog onduidelijk waar hij aan is overleden. Uit de auto van de overleden man steeg na de aanrijding oranje rook op.

De antiterreureenheid van het Openbaar Ministerie in de Franse hoofdstad onderzoekt het voorval op de wereldberoemde avenue. Volgens de Parijse krant Le Parisien gaat het om een geradicaliseerde 31-jarige man uit Argenteuil die bekend is bij de veiligheidsdiensten.