McDonald's breekt met IOC, geen 24/7-service meer in olympisch dorp

Dramatisch nieuws voor olympische sporters: fastfoodketen McDonald's heeft per direct het contract met het Internationaal Olympisch Comité beëindigd. Dat contract liep nog tot en met de Olympische Spelen van Tokyo in 2020, maar is nu dus voorbij. 

De aanwezigheid van McDonald's op de Spelen duurde lang, want al sinds 1976 was de keten van de partij. Eerst als sponsor van het Amerikaans Olympisch Comité en sinds Atlanta 1996 als partner van het IOC.

Voor atleten had dat elke twee jaar weer een ideaal voordeel: in het olympisch dorp konden atleten zich 24 uur per dag, zeven dagen per week, zonder kosten helemaal volvreten aan de ongezonde meuk. Dat de McDonald's in het olympisch dorp naarmate de Spelen vorderden steeds drukker werd was dan ook niet verwonderlijk, aangezien elke dag meer atleten hun wedstrijden erop hadden zitten.

Een IOC-woordvoerder liet vrijdag weten dat McDonald's naar andere zakelijke prioriteiten kijkt en dat het besluit om de samenwerking te stoppen gezamenlijk is genomen. Slecht nieuws voor de hongerige atleten, want een nieuwe partner is niet direct een prioriteit van het IOC. 

Overigens zullen de sporters zeker niet omkomen van de honger. Het olympisch dorp kent een enorm restaurant, waar maaltijden, delicatesses en andere lekkernijen uit nagenoeg alle landen in de wereld te krijgen zijn, doorgaans zonder te hoeven betalen.