Guardado lijkt op weg naar Los Angeles

Andrés Guardado gaat, zo lijkt het, PSV definitief verlaten. De Mexicaan zien in het Amerikaanse Los Angeles FC vermoedelijk zijn nieuwe broodheer, zo meldt ESPN. Er zou al een akkoord zijn over een contract bij het team in de MLS.

Guardado zou met het ingang van het nieuwe seizoen in Amerika gaan spelen, omdat Los Angeles FC dan pas voor het eerst deelneemt in de MLS. Dit seizoen begint in het kalenderjaar 2018 en dus zou Guardado het komende halfjaar nog bij PSV spelen alvorens hij naar Amerika vertrekt. In hoeverre PSV hierin mee zou werken is nog niet bekend.

Guardado speelt sinds de zomer van 2014 bij de Eindhovenaren en had een belangrijk aandeel in de twee landstitels die de club de laatste 3 jaar behaalde. De club heeft nog niet gereageerd op dit mogelijke vertrek van Guardado, net zoals dat er nog altijd niets bekend is over de Mexicaan Hirving Lozano, die mogelijk bij de Eindhovenaren gaat spelen. Eerder werd al bekend dat nog een andere Mexicaan, Héctor Moreno, de club verlaat.