FOK! wat een weer: onweer is geen weer

Niet te koel,
niet te zwoel,
niet te nat en niet te droog,
juni vult de schuren hoog..

Goedemorgen!

Wat was het gisteren een fraaie dag. Volop zon en geen regen van betekenis.

Helaas is er vannacht regen ons land binnengekomen. Vanuit het westen trekt dat langzaam naar het oosten en het gaat gepaard met fikse windstoten, onweer en behoorlijke regenhoeveelheden. Die buien trekken vanmorgen verder over het land om ons daarna richting Duitsland te verlaten. Lokaal is erg stevige regenval van 20 mm of meer niet uit te sluiten, de ochtendspits zou daarvan nog wel eens aardig last kunnen krijgen.

Vanmiddag wordt het dan droog en breekt de zon door, maar een enkele bui is altijd nog mogelijk. De temperatuur loopt op tot 17 tot 20 graden.

Morgen en zondag loopt de temperatuur dan op naar zomerse waarden. Zondag of maandag kunnen er onweersbuien voorkomen. Daarna wat koeler en overwegend droog en saai weer...

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:20
Zon onder: 21:57
Zonkracht: 6/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1934 Donald Duck maakt zijn debuut in de tekenfilm The Wise Little Hen.
1940 Noorwegen capituleert voor de Duitsers.
1946 Koning Rama VIII van Thailand wordt doodgeschoten gevonden in zijn slaapkamer. Hij wordt opgevolgd door zijn broer Bhumibol als koning Rama IX.
1970 Bob Dylan ontvangt een eredoctoraat in de Muziek aan de Princeton University.
2008 De IBM Roadrunner is nu 's werelds snelste computer, en de eerste petaflop-computer. De Roadrunner is twee keer sneller dan de Blue Gene.

bazbo maakte deze indrukwekkende foto op Arnhem CS (Foto: bazbo)
bazbo maakte deze indrukwekkende foto op Arnhem CS (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!