C. Ronaldo best verdienende sporter: 82 miljoen euro

Voor het tweede jaar op rij mag Cristiano Ronaldo zich de best betaalde sporter van het jaar noemen. In 2016 streek de Portugese voetballer in totaal maar liefst 82 miljoen euro op. Daarmee laat hij NBA-ster LeBron James (76 miljoen euro) en collega-voetballer Lionel Messi (71 miljoen euro) achter zich.

Door zijn prestaties bij Real Madrid verdiende Ronaldo meer dan vijftig miljoen euro aan salaris en bonussen. Met de Spaanse club won hij vorig seizoen de Champions League en de landstitel. Ook Nike zorgde voor een aardig gedeelte van Ronaldo zijn opbrengsten; de sponsor betaalde hem afgelopen jaar maar liefst 31 miljoen euro.

Binnen de top tien vinden we verder geen voetballers. De lijst wordt verder gedomineerd door basketballers, zoals James Harden, Kevin Durant en Stephen Curry. Voetballers die de top 50 haalden waren Neymar (18e), Gareth Bale (24e) en Zlatan Ibrahimoviç (op de 30e plek).

Ronaldo zal ook de komende jaren in de lijst te vinden zijn. Hij tekende eind vorig jaar een nieuw contract tot 2021 met een jaarsalaris van maar liefst 45 miljoen euro. Daarnaast won hij met Real Madrid dit jaar opnieuw de Champions League en de landstitel.