Bosz gepresenteerd bij Borussia Dortmund

Peter Bosz is dinsdag gepresenteerd als nieuwe coach van Borussia Dortmund. De 53-jarige trainer vertrok na intern gedoe bij Ajax, waarmee hij afgelopen seizoen de finale van de Europa League haalde. BVB betaalt naar verluidt drie tot vijf miljoen euro om het contract van Bosz bij Ajax af te kopen.

"Borussia is een enorme club, misschien wel een van de tien grootste clubs in Europa, en ik ben erg trots dat ik daarvoor mag werken", aldus een uitstekend Duits sprekende Bosz op de persconferentie. "Ik heb de Duitse competitie al vanaf mijn jeugd gevolgd en aan het eind van mijn loopbaan had ik het geluk dat ik bij Hansa Rostock kon spelen, dat was geweldig. Samen met Engeland en Spanje heeft Duitsland de grootste competitie ter wereld."

Bosz heeft in elk geval zin in zijn nieuwe avontuur. "De club speelt mooi voetbal en er zijn veel jonge, getalenteerde spelers. Daarnaast is de 'Gelbe Wand' natuurlijk legendarisch", doelt Bosz op de grote, doorgaans gele tribune in het stadion. "Dat wil ik heel graag zelf meemaken. Bij Ajax heb ik een leuke tijd gehad, maar ik wil nu vooruit kijken en ik zit bij een geweldige club."