Filmmaakster The Red Pill vertelt waarom ze geen feministe meer is

Cassie Jaye was een feministe. Een hele felle, tot op het bot mannenhatende feministe. Nadat zij ruim een jaar uitgebreid mannen van de Men's Rights Advocates (MRA) beweging volgde en interviewde en in die tijd nauwelijks onbevooroordeeld luisterde naar wat ze zeiden om daar vervolgens misogene conclusies aan te hangen kwam er een ommekeer.

Bij het herbekijken van de beelden en het uitschrijven van alle interviews viel haar op dat dingen die ze wel had gehoord niet waren gezegd. Het viel haar op dat de problemen die deze mannen hadden échte problemen waren en dat die net zo goed als de vrouwen-issues aandacht en medeleven verdienden.

In onderstaande video legt Jaye haarfijn uit met welke mindset ze de film begon te maken en met welk doel. Ook vertelt ze hoe ze hoorde wat ze wilde horen, hoe ze voorheen argumenten afwimpelde en afdeed als 'het is een vrouwenissue, hoe durf je als man te klagen' en - uiteindelijk - hoe ze nu in het leven staat, hoe ze door haar voormalige mede-feministen behandeld wordt en waarom ze zichzelf niet langer feministe wenst te noemen.

Voor wie The Red Pill niet heeft gezien, ga dat doen waar en wanneer je maar kan (bijvoorbeeld op Youtube voor amper 3 euro). Vooral als je denkt feminist te zijn en al helemaal als je feminist bent die overtuigd is van de macht die mannen hebben en de haat die mannen tegen vrouwen koesteren. Je kon weleens versteld staan.

Hieronder alvast de trailer en wat beelden uit The Red Pill (2016)

Meer video's over The Red Pill en hoe de feministen de film uit theaters proberen te verbannen - en daarin vaak slagen - alsmede reviews, inzichten van 'bekeerde' feministen en schuimbekkende 'nog steeds' feministen vind je hier.