Voetbalclub geeft te weinig eten aan officials en krijgt dikke boete

De Australische voetbalclub Brisbane Roar krijgt een forse boete van de Aziatische voetbalbond AFC. Bij een wedstrijd om de Aziatische Champions League hebben de Australische schavuiten zich namelijk ernstig misdragen: de officials van de AFC kregen niet de beschikking over drie uitgebreide buffetmaaltijden per dag - of die voldeden niet aan de eisen - tijdens hun verblijf in Brisbane.

Op 12 april kwam de delegatie van de AFC aan in Brisbane voor de groepswedstrijd tussen Roar en Kashima Antlers uit Japan. Thuisspelende clubs in de AFC Champions League zijn volgens de regels van de AFC verplicht om voor de delegatie van de AFC drie maaltijden per dag - 'international buffet style' ook nog eens - te verzorgen, tot en met één dag na de wedstrijd, naast uiteraard een lichte maaltijd op de wedstrijddag.

Twintig procent van de inkomsten van de wedstrijd, wat uiteindelijk neerkomt op zo'n tienduizend dollar, wordt door de AFC nu als boete opgelegd aan de Australiërs. Ze kregen daarbij ook nog te horen dat een volgende schending van de regels voor een zwaardere straf zal zorgen, maar welke straf daar precies op staat is niet helemaal duidelijk.

De regels van de AFC geven aan dat thuisspelende clubs in de Champions League op eigen kosten flink wat zaken moeten regelen voor de hotemetoten van de continentale bond. Naast de maaltijden moet men ook zorgen voor zes liter water per persoon per dag, ijs en de nodige verfrissende drankjes, verblijf in een vijfsterrenhotel en het liefst een waar het plebs van de voetbalclubs, de spelers, niet verblijft. Ook moeten zaken als een wasserij voor de kleding van de bobo's en een sedanauto plus een auto met minstens zeven zitplaatsen op orde zijn.