Britain's Got Talent wijkt voor Ariana Grande

De finale van Britain's Got Talent wordt verplaatst naar zaterdag. Het Britse tv-station ITV haalt de uitzending van de tv-show een dag naar voren om het benefietconcert van Ariana Grande op zondagavond in Manchester niet in de weg in te zitten. Dit meldt de BBC, de omroep die het benefietconcert van de Amerikaanse zangeres zondagavond live uitzendt op BBC One.

De opbrengt van het concert gaat naar het noodfonds van het Rode Kruis in Manchester. Een woordvoerder van ITV zegt dat het tv-station de kijkers niet de kans wil ontnemen het benefietconcert te volgen. De door Ant & Dec gepresenteerde finale van de talentenjacht wordt daarom een dag eerder uitgezonden. De uitzending van de British Soap Awards, die op zaterdag stond gepland, verhuist naar dinsdag.

Tijdens het benefietconcert in het stadion Old Trafford Cricket Ground zijn er optredens van Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus en Take That. The Black Eyed Peas zijn pas toegevoegd aan de line-up. Ook Pharrell Williams, Usher en zanger Niall Horan van One Direction maken hun opwachting.

Volop aandacht

De kaarten gaan donderdag in de verkoop. "Ariana Grande's benefietconcert One Love Manchester brengt artiesten en publiek samen en haalt geld op voor het Rode Kruis van Manchester", aldus een woordvoerder van ITV. "Het is belangrijk dat er volop aandacht is voor dit concert."

Ariana Grande moest haar tournee vorige week afbreken toen een zelfmoordterrorist zich in de foyer van de Manchester Arena opblies. Bij de bomaanslag op 22 mei kwamen 22 mensen om het leven en raakten meer dan zestig anderen gewond.

Britain's Got Talent wijkt voor Ariana Grande
Britain's Got Talent wijkt voor Ariana Grande (Foto: BuzzE)