Happy Days-actrice Moran stierf aan kanker

Happy Days-actrice Erin Moran is gestorven aan de gevolgen van kanker. Dat is het resultaat van een autopsie die is uitgevoerd op het lichaam van de actrice. Moran kwam op 22 april te overlijden en werd 59 jaar oud.

Moran werd wereldwijd bekend door haar rol als Joanie Cunningham in de tv-serie Happy Days, die in de jaren zeventig werd uitgezonden. Ze begon haar carrière op zesjarige leeftijd als Jenny Jones in de tv-serie Daktari, over een dierenarts in Afrika. Ook speelde ze al op jonge leeftijd in films als How Sweet It Is! en Watermelon Man. Na het beëindigen van haar acteercarrière raakte de actrice door drankmisbruik aan lager wal.

Acteur Scott Baio bracht de dood van Moran in verband met haar alcoholgebruik. "Volgens mij, als je drugs of drank gebruikt, dan ga je dood. Sorry als dat hard is, maar God heeft je hersenen gegeven, en de wilskracht om te leven en floreren, maar je moet voor jezelf zorgen.", zei Baio na het overlijden van de actrice. De broer van Moran was woedend op Baio en noemde de opmerking ongepast.

Na de publicatie van de lijkschouwer dinsdag schreef Baio op zijn Facebookpagina dat hij zijn opmerking over de levensstijl van Moran niet zo had bedoeld en hij nog steeds moeite had met het verwerken van het verlies. "Stop alsjeblieft met de verdenking dat ik het slecht bedoelde, ik ben er kapot van", schreef Baio.