Onrust Roda raakt Hendriks: "Kan wel huilen"

Nol Hendriks baalt als geen ander van het wanbeleid bij Roda JC. De voormalige investeerder van de Limburgers haalt fel uit naar Ton Caanen.

Roda ontsloeg eerder deze week trainer Yannis Anastasiou en een paar maanden geleden werd technisch directeur Caanen al op straat gezet. Hij heeft er volgens Hendriks een rotzooi van gemaakt. "Caanen heeft geld gekregen voor spelers waar ik nog geld op toegelegd zou hebben om ze kwijt te raken", vertelt hij aan 1Limburg.

"Om spelers te kopen, daarvoor heeft Ton geen kwaliteiten." Roda haalde in de winterstop een vracht nieuwe spelers binnen, maar toch eindigde de club uit Kerkrade in de nacompetitie. Zondag moet MVV worden verslagen om niet te degraderen naar de Jupiler League.

Voor eigen publiek moet Roda zich zien te redden met Huub Stevens als coach, want Anastasiou werd dus ontslagen. "Ik kan wel huilen", aldus Hendriks. "De mensen die aan het roer staan bij Roda vormen een fantastische vriendenclub, maar kennis van voetbal hebben ze totaal niet."

Nol Hendriks, (voormalig) suikeroom van Roda JC. (PRO SHOTS/Willem Vernes)
Nol Hendriks, (voormalig) suikeroom van Roda JC. (PRO SHOTS/Willem Vernes)