NAC met één been in Eredivisie, videoscheidsrechter weer belangrijk

NAC Breda heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie om promotie en degradatie gewonnen van N.E.C. met 1-0. Matchwinner was Cyriel Dessers met zijn goal in de slotfase.

De manschappen van de Parel van het Zuiden kregen in het eigen Rat Verlegh Stadion de steun van bekende ex-spelers. Onder andere Pierre van Hooijdonk en Ronnie Stam waren toeschouwers van NAC’s jacht naar promotie.

In het eerste bedrijf golfde het spel heen en weer, maar grote kansen vielen er nauwelijks te noteren. Wel was het qua strijd het kijken waard voor de fans. Een rode kaart voor Wojciech Golla leek het duel open te breken. Leek, want na videobeelden te hebben bestudeerd, draaide arbiter Dennis Higler zijn beslissing terug.

De rode kaart wordt teruggedraaid. (Bron: Twitter/FOXSportsNL)

De tweede helft bracht veel meer spektakel. Met name Taye Awoniyi had zich onsterfelijk kunnen maken toen hij in de 72e minuut N.E.C. op voorsprong had kunnen zetten. De invaller kopte het leder na een vrije trap op de deklat. In de laatste tien minuten was het Cyriel Dessers, die NAC in verroering bracht door de winnende binnen te schieten. Zondag is de return in Nijmegen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd. (Bron: Twitter/FOXSportsNL)