Kickbokser Lazaar verwacht een knalpartij tegen Verhoeven

Zaterdag vecht Rico Verhoeven voor het eerst in een paar jaar weer eens op Nederlandse bodem. Vijf maanden na zijn gevecht met Badr Hari in Oberhausen, wordt kickboksgala Glory 41 praktisch in zijn achtertuin gehouden, namelijk in de Brabanthallen in het gemoedelijke Den Bosch. Tegenstander is de Marokkaanse Nederlander Ismael Lazaar, voormalig wereldkampioen bij de concurrerende organisatie Enfusion.

Niet veel vechters wilden direct tegen Verhoeven vechten. Grote namen als Gökhan Saki en Remy Bonjasky hadden grote woorden op social media, maar zodra puntje bij paaltje kwam, gaven beide vechters niet thuis. Het kickboksen staat na Verhoevens gevecht tegen Badr Hari weer danig in de belangstelling van de media en er is daardoor ook weer aardig wat geld mee te verdienen. Maar velen vrezen dan toch de kracht van Verhoeven. Vandaar dat organisatie Glory een tegenstander voor The King of Kickboxing buiten hun eigen organisatie moest zoeken en zodoende bij voormalig Enfusionkampioen Lazaar uitkwam. Lazaar nam wel vol overtuiging de handschoen op en grijpt deze kans met beide handen aan.


Glory 41 (Bron: Telesport)

Lazaar is een uitdagende tegenstander voor Verhoeven, hij heeft inmiddels dertig van zijn 34 professionele gevechten gewonnen en heeft hiervan slechts twee verloren. Met een knock-outpercentage van 50 procent is het goed oppassen voor Verhoeven. “Ik zie er niet uit als een topsporter, hou ook van hapje op zijn tijd. Ik bewijs desondanks dat je met hard werken en het najagen van je dromen veel kunt bereiken," aldus Lazaar tijdens de persconferentie vorige week. Lazaar heeft in de afgelopen jaren indruk gemaakt met zijn keiharde vuisten, uithoudingsvermogen en vooral zijn ijzeren kin. Incasseren kan hij als de beste, terwijl elke rake stoot van Lazaar Verhoeven naar het canvas kan sturen.

Verhoeven kijkt uit voor onderschatting en zegt stellig dat je Lazaar niet op zijn uiterlijk moet beoordelen. "Je moet 'm niet gaan onderschatten, omdat ie kleiner is of er misschien dik uitziet. Dan zeggen mensen als snel van 'die kan niets', maar deze man kan écht goed kickboksen en daar moet ik goed voor opletten. Het is een wolf in schaapskleren."

De 28-jarige Verhoeven en zijn vrouw Jacky verwachten dit jaar trouwens hun derde kindje. Over namen heeft de kickbokser al enigszins nagedacht. "Het wordt zeker geen Badr. Maar ik ben superblij, hoop dat het gezond is en voor de rest focus ik mij op de wedstrijd van zaterdag." Lazaar geniet ondertussen van alle aandacht die hem gegeven wordt nu hij voor Glory vecht. Hopelijk zal de entourage hem niet teveel van de wijs brengen, maar dat het "een knalpartij" zal worden zaterdag, is één ding dat zeker is. 


Ismael Lazaar (Bron: Youtube)

Kickboksgala Glory 41 wordt gehouden op zaterdag 20 mei in de Brabanthallen te Den Bosch, waar naast Verhoeven en Lazaar, ook de Nederlanders Hesdy Gerges, Robin van Roosmalen, Murthel Groenhart en Michael Duut in de ring te zien zullen zijn. Voor de liefhebbers, er zijn nog kaarten te krijgen via de Glory-website.

Ziggo zal dit gala live uitzenden op hun kanaal Ziggo Sport HD, de uitzending begint op 21:30 uur. Vanavond om 23:15 uur en vrijdag om 23:20 uur, zendt Ziggo een vooruitblik uit.