Wielrenner Skujins helemaal de weg kwijt na harde val in Californië

Wielrenner Tom Skujins kwam maandag hard ten val tijdens de tweede etappe van de Tour of California. De Let van Cannondale, zowel in 2015 als vorig jaar goed voor een etappe-overwinning, zat ook dit keer voorin de koers mee richting San José, tot hij hard tegen het asfalt smakte.

Na zijn valpartij krabbelde Skujins op, maar hij was duidelijk flink verdwaasd. Nadat hij op zijn fiets geholpen werd ging hij ook nog bijna de verkeerde kant op, alvorens hij weer op het asfalt terecht kwam. Vervolgens stak hij over terwijl de achtervolgende groep voorbij kwam razen, wat bijna een nog ernstiger ongeval veroorzaakte. 

Wonderbaarlijk genoeg besloot niemand om de arme jongen gewoon niet meer op te laten stappen en dus ging hij verder. Gelukkig duurde dat niet heel lang, want even verderop stond een auto van de ploeg te wachten en werd hij toch naar de kant gehaald, waarmee de Tour of California er voor Skujins op zit, wat wellicht maar goed is ook.

In het ziekenhuis bleek dat de 25-jarige Let een hersenschudding en een sleutelbeenbreuk opliep bij zijn val. Hij was gelukkig wel weer bij zinnen, getuige een bericht dat hij de social media op gooide: "Ga niet met het asfalt vechten, dat verlies je altijd." Een wijze levensles, al zeggen we het zelf.

Skujins' nare val (Bron: YouTube)