Mourinho: "Prijs belangrijker dan top vier"

José Mourinho heeft zijn zinnen gezet op de Europa League met Manchester United. De oefenmeester laat de competitie links liggen.

Manchester United komt in principe niet meer in aanmerking voor een plek in de top vier van de Engelse Premier League. Arsenal, Manchester City en Liverpool gaan uitmaken wie er komend seizoen in de Champions League speelt. United kan het toernooi ook nog bereiken, maar dan via een omweg.

De Engelse grootmacht moet de Europa League-finale van Ajax zien te winnen. Alleen dan lijkt Champions League-voetbal nog haalbaar. Mourinho concentreert zich daarom volledig op Europees succes.

"Bij Manchester United is het belangrijker om een prijs te winnen dan in de top vier te eindigen", stelt Mourinho tegenover de pers. "Als we naast de beker ook de Europa League kunnen winnen, zou dat fantastisch zijn. We weten dat we geen Champions League-voetbal spelen als we verliezen van Ajax. Maar het belangrijkst voor ons is die prijs."

Mourinho denkt dat andere clubs graag in dezelfde positie als Manchester United willen zitten. "Zij staan dan misschien wel in de top vier van de Premier League, maar ook zij hebben liever een prijs in handen."