Verbeek: "Titel Feyenoord goed voor Nederlands voetbal"

Gertjan Verbeek was trainer van Feyenoord, maar veel langer van Heracles Almelo. Toch steunt hij zondag de Rotterdammers. Verbeek, momenteel trainer van VfL Bochum, werkte in het seizoen 2008-2009 even als coach in De Kuip en had twee periodes (2001-2004 en 2009-2010) Heracles Almelo onder zijn hoede.

Zondag staan beide teams tegenover elkaar en heeft Feyenoord, als Ajax wint, een zege nodig om de landstitel veilig te stellen. Heracles kan juist met een overwinning de negende plek en dus deelname aan de play-offs om Europees voetbal definitief maken.

Verbeek kiest zondag voor Feyenoord, zegt hij tegen NUsport. "Het mislopen van een kampioenschap zou veel erger zijn dat het mislopen van de play-offs, dus zondag heb ik een voorkeur voor Feyenoord. Het zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal als Feyenoord weer eens kampioen zou worden."

Feyenoord kan vertrouwen op de goede thuisbalans tegen Heracles: twaalf van de zestien wedstrijden in De Kuip werden in winst omgezet. Dit seizoen waren er slechts twee clubs die een punt wisten te pakken in De Kuip: Ajax en sc Heerenveen. De Amsterdammers spelen zondagmiddag uit bij Willem II.