Persoon overleden na instorten stadhuis Woerden

Bij sloopwerkzaamheden van het oude stadhuis in Woerden is een betonvloer ingestort. Hierbij is één persoon onder het puin bedolven. Er is geen contact met de man, het is dan ook niet bekend of de man nog in leven is. 

Het gebied rondom het pand aan de Blekerijlaan is afgezet. Het pand is instabiel en zal eerst moeten worden gestut voor er gezocht kan gaan worden naar het slachtoffer. Dit kan nog uren duren. Het team specialistische hulpverlening is ter plaatse, evenals een traumahelikopter. 

Update 18:20 uur:
Burgemeester Victor Molenboer van Woerden heeft op een persconferentie bekend gemaakt dat de persoon die bedolven werd overleden is. "We hebben met elkaar vastgesteld dat het onmogelijk is dat deze persoon nog leeft. Daar zijn geen aanwijzingen voor." Het slachtoffer is een medewerker van een sloopbedrijf dat bezig was met het slopen van het gebouw. De tweede etage stortte in.

Aangezien de derde etage los zit verloopt de berging van het slachtoffer erg lastig. Aangezien deze verdieping zo'n 60 tot 70 ton weegt moet er een speciale kraan die op afstand te besturen is uit Den Haag komen.

Burgemeester Molkenboer heeft er alle vertrouwen in dat de berging in de loop van de avond rond is.