Bertens naar kwartfinale in Madrid

Tennisster Kiki Bertens is doorgedrongen tot de kwartfinale van het WTA-toernooi in Madrid. De Nederlandse (WTA-19) rekende met 6-1 en 7-5 af met de Roemeense Irina Begu (WTA-36).

In de eerste set walste Bertens over Begu heen. De Nederlandse brak drie keer door de service van haar opponente heen en won deze in een mum van tijd met 6-1. Het tweede bedrijf liet echter een heel ander beeld zien. Begu begon iets beter te spelen, terwijl Bertens geen schim meer was van de Bertens in de eerste set. De breaks vlogen over en weer, maar het was Bertens die de belangrijke 6-5 voorsprong te pakken had. In de elfde game liet de Nederlandse weer wat van haar goede spel zien, net als in de twaalfde en laatste game van de set, waardoor Bertens als winnares van het veld kon stappen.

In de kwartfinale speelt Bertens tegen de Letse Anastasija Sevastova (WTA-22) die eerder vandaag afrekende met de Spaanse Lara Arruabarrena (WTA-62). Sevastova had eerder dit toernooi al Karolina Pliskova (WTA-3) uitgeschakeld.