Trump: kritiek op ontslag Comey onterecht

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag verbaasd gereageerd op de commotie rond het ontslag van FBI-directeur James Comey. Trump schreef in een serie tweets te verwachten dat critici op termijn tot inzicht komen.

"Comey wordt vervangen door iemand die het werk een stuk beter zal doen", beloofde de president in een Twitterbericht. Hij wees erop dat Comey "het vertrouwen kwijt was" van vrijwel iedereen in Washington, onder wie de Democraten. "Als alles weer tot rust komt, zullen ze me bedanken", voorspelde Trump.

De president kreeg een storm van kritiek over zich heen nadat hij de FBI-directeur had ontslagen. Comey leidde een onderzoek naar mogelijke Russische inmenging in de presidentsverkiezingen. Dat deed de Democraten en andere critici vermoeden dat sprake was van een doofpotaffaire.

Trump liet blijken niets te snappen van dergelijke kritiek. "De Democraten hebben de meest verschrikkelijke dingen gezegd over James Comey, waaronder het feit dat hij ontslagen moet worden", twitterde hij. "En nu doen ze alsof ze zo verdrietig zijn."

Trump: kritiek op ontslag Comey onterecht
Trump: kritiek op ontslag Comey onterecht (Foto: ANP)