'Far Cry in het Wilde Westen'

Er doet een gerucht de ronde dat het volgende deel in de Far Cry-serie zich afspeelt in het Wilde Westen. Op het moment wordt er door een filmploeg een clip opgenomen in een gehucht in de Verenigde Staten. De producer is Jeff Guillot, die voornamelijk voor Ubisoft werkt.


Far Cry 5 - cover art (lol)

Guillot werkte eerder aan producties zoals Driver, Rabbids en de live-action trailer voor Far Cry Primal. Dat is de reden dan men denkt aan (hoopt op) een volgend deel in de Far Cry-serie. Guillot liet zich ontvallen dat het oppervlak van de game meer dan 8000 kilometers besloeg tussen Californië en Montana. De volgende hint die hij gaf was dat game een vervolg is in een bestaande wereldwijd bekende serie.

Guillot was op zoek naar de perfecte klokkentoren voor zijn clip. De open toren moest staan in een prairie op een heuvel met goede hoeken om gefilmd te worden. Uiteindelijk is er gekozen voor de Chelsea Church in Poplar. De filmcrew was zo blij dat ze vriendelijk werden ontvangen door de lokale bevolking dat ze uit dank de kerk hebben opgeknapt. De opnames werden onder andere met drones gemaakt. Het onderwerp waren twee vechtende mannen die knokten voor een grote kerkklok terwijl er op de achtergrond een trein voorbijraasde. De mysterieuze game komt uit in september.