Sánchez: "Dit is niet het plafond"

Het uitstekende debuutseizoen van Davinson Sánchez werd zondag beloond door de Amsterdammers. De verdediger werd uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar.

Sánchez maakte afgelopen zomer de overstap van Atlético Nacional en werd direct een vaste basiskracht in het elftal van Peter Bosz. De mandekker had het zelf echter niet makkelijk tijdens zijn eerste weken in Amsterdam.

"Ik was in het begin misschien een beetje onzeker", vertelde Sánchez in gesprek met Ajax TV. "Maar door het vertrouwen van de trainer en het team heb ik toch snel kunnen wennen en heb ik het beste van mezelf gegeven."

De Colombiaan werd door Ajax uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar, maar hoopt nog op twee andere prijzen. "We hebben de stijgende lijn te pakken. Dit is zeker nog niet ons plafond. We kunnen nog heel veel mooie dingen bereiken. De titel? Het kan nog."

Sánchez was zondag niet de enige Ajacied die in de prijzen viel. Ook Kasper Dolberg mocht een prijs in ontvangst nemen. De Deen werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar.