Beenhakker: "Ik vrees dat succes Feyenoord niet structureel is"

Het feest bij Feyenoord is nog niet eens losgebarsten, maar Leo Beenhakker doet al zijn best om de vreugde wat in te dammen. Hij vreest dat Feyenoord niet structureel mee gaat doen om de titel in de Eredivisie. Zondag kan de ploeg kampioen worden.

"Ik vrees dat het niet structureel is. Maar dat is in het gehele voetbal zo", vertelde Beenhakker tegen het Algemeen Dagblad. "Pak de elftalfoto's van twee jaar geleden er maar bij: daar staat haast niet één dezelfde speler meer op. Het is bijna niet meer mogelijk om een elftal bij elkaar te houden, elke zomer kan de situatie weer veranderen."

"Maar dat geldt voor Ajax ook. Daar wordt nu over gesproken alsof dat volgend jaar al kampioen is. Maar als Klaassen en Sánchez weggaan, valt dat nog maar te bezien. Je kunt bijna niets meer voorspellen."

Willem van Hanegem is positiever dan Beenhakker. "Ik hoop dat het bij Feyenoord iets losmaakt van: we gaan elk jaar voor de titel. Dat hoort bij zo'n grote club. Niet die excuses steeds, altijd maar indekken van tevoren."

"In mijn tijd was er ook geen geld. Zei ik in een interview: 'We kunnen nog geen smurf kopen'. Kreeg ik uit heel Nederland van die smurfpoppetjes opgestuurd, uit Frankrijk en België zelfs. Emmers vol smurfen heb ik. Honderden. De kinderen hebben er hele dorpen mee gebouwd."