Rotterdam klaar voor kampioenschap Feyenoord

Rotterdam maakt zich op voor een kampioensfeestje. Feyenoord speelt zondag tegen stadgenoot Excelsior en mag zich bij winst kampioen van Nederland noemen. De gemeente neemt het zekere voor het onzekere met allerhande extra veiligheidsmaatregelen.

Rond het stadion van Excelsior staat zondag een extra omheining van containers en hekken. Na de wedstrijd moet de bus met Feyenoordspelers probleemloos naar de Kuip kunnen rijden. Ook daar worden veiligheidsmaatregelen getroffen. Eenmaal bij het eigen stadion moeten de spelers en de staf veilig naar binnen kunnen om daar de kampioenschaal in ontvangst te nemen.

Tegelijkertijd moet de politie ook een oogje in het zeil houden op het Stadhuisplein en de aangrenzende Coolsingel. Voorbereidingen voor de huldiging op maandag worden al getroffen. Als zondag alles goed verloopt, komen de spelers maandag om 12.00 uur de kampioenschaal vanaf het balkon van het stadhuis tonen aan de supporters.

Een enorme toeloop wordt zowel op zondag als op maandag verwacht. Mensen krijgen het advies het ov te gebruiken om de stad in te komen.