Volgend gevecht Overeem gepland voor UFC 213

De UFC heeft vannacht bekend gemaakt dat de Nederlandse MMA-ster Alistair Overeem het 8 juli op gaat nemen tegen de Braziliaan Fabricio Werdum, voormalig UFC-kampioen bij de zwaargewichten. Dit zal de derde keer worden dat beide vechters tegenover elkaar staan, zowel Overeem als Werdum wonnen ieder één keer.


Overeem en Werdum in 2011 (Foto: Getty images)

Werdum zou eigenlijk in december al tegen Cain Velasquez vechten, maar die kreeg geen toestemming om te vechten vanwege zware rugklachten. Inmiddels is Velasquez geopereerd, maar het herstel duurt langer dan verwacht. De vervangende opponent was Ben Rothwell, maar ook hem werd het verboden te vechten aangezien hij verdacht werd van dopinggebruik. Tot grote frustratie van Werdum werd dus ook dit gevecht afgezegd en inmiddels heeft Werdum al sinds september 2016 niet meer gevochten. Overeem daarentegen heeft afgelopen maart een prachtige overwinning op Mark Hunt behaald, nadat hij in september verloor in het gevecht om de titel tegen kampioen Stipe Miocic.

Het eerste gevecht tussen Werdum en Overeem was in 2006, voor de organisatie Pride. Overeem zat toen in een zware periode in zijn leven en verloor meerdere gevechten rond die tijd. Werdum versloeg Overeem toen door middel van een armklem - kimura - in de tweede ronde. The Reem kon pas in 2011 wraak nemen toen de jury unaniem besloot dat de toenmalige Übereem de betere van de twee was. Dit gevecht kreeg niet echt een hoge waardering van de fans, vooral niet omdat de sterke worstelaar Werdum Overeem langdurig en letterlijk smeekte om het grondgevecht aan te gaan.


Werdum smeekt Overeem in 2011 (Bron: Youtube)

Inmiddels is de Braziliaan enorm gegroeid als vechter en heeft hij zelfs de kampioensgordel elf maanden mogen vasthouden. Overeem is sindsdien onder andere gepakt op het gebruik van steroïden en had nadien een lastige periode in de UFC. Inmiddels heeft hij een goed team om zich heen verzameld waar hij de ene na de andere overwinning mee behaalt, resulterend in het titelgevecht tegen Miocic.

Het gevecht Werdum vs Overeem staat gepland voor 8 juli tijdens UFC 213 die gehouden wordt in de T-Mobile Arena te Pasadena, Nevada. Er bestaat een grote kans dat de winnaar van dit gevecht zal mogen strijden voor de titel bij de zwaargewichten.

Het voorlopig programma van UFC 213 omvat nu de volgende gevechten:
Cody Garbrandt vs T.J. Dillashaw om de titel in het bantamgewicht
Robbie Lawler vs Donald Cerrone
Fabricio Werdum vs Alistair Overeem
Anthony Pettis vs Jim Miller 

 
Overeem vs Werdum 2 (Bron: Youtube)