Oranje blijft 32e op FIFA-ranking

Het Nederlands elftal blijft 32e op de wereldranglijst van de FIFA. De afgelopen maand werden er bijna geen interlands gespeeld, waardoor weinig landen van plaats veranderden. In de top vijftig zat helemaal geen beweging. 

Na het debacle tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie en de daarop volgende oefennederlaag tegen Italië zakte Nederland op de FIFA-ranking van april weg naar de 32ste plaats. De laagste positie voor Oranje ooit. Het Nederlands elftal zal op 31 mei spelen tegen Marokko, de nummer 54 van de wereld. De andere tegenstanders Ivoorkust (4 juni) en Luxemburg (9 juni) staan respectievelijk 48e en 149e op de ranking. 

Deze maand is Madagascar (plek 111) is met negen plekken de snelste stijger in de lijst terwijl ook India een mooie mijlpaal kent. Het land staat voor het eerst in 21 jaar weer in de top honderd van de FIFA-ranking. Malawi (plek 114) is met veertien plekken lager de grootste daler. De FIFA-ranking wordt aangevoerd door Brazilië.  Daarna volgen Argentinië, Duitsland, Chili en Colombia.