Eerste Zelda: Breath of the Wild DLC gedetailleerd

Nintendo heeft details bekengemaakt van het eerste DLC-pakket voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. We wisten vooraf al ongeveer wat het pakket te bieden had, maar details zijn altijd prettig.

Trial of the Sword wordt toegevoegd, een uitdaging waarin je zo'n vijfenveertig kamers vol vijanden moet zien te verslaan. Als beloning hiervoor ontwaak je de echte kracht van het Master Sword, waardoor hij altijd in zijn volledige kracht is (60 damage in plaats van 30). Daarnaast is er de Hero Path Mode. Op de map kun je hiermee jouw afgelegde pad zien van de afgelopen tweehonderd uur aan gameplay. Hiermee kun je eenvoudig zien waar je veel tijd hebt doorgebracht, waar je nog amper bent geweest en waar het dus interessant kan zijn om nog even langs te gaan.

Er wordt een Hard Mode toegevoegd, die alle vijanden één level sterker maken. Ook herstellen vijanden hun levens, dus is het raadzaam ze snel dood te maken. Ook worden er vliegende platforms vol vijanden en schatkisten in de lucht toegevoegd. Als laatste is er de Travel Medaillon, waar je zelf een fast travel point mee kunt maken. Handig om eenvoudig terug bovenop een berg te kunnen komen.

Als extra voegt Nintendo wat armour toe gebaseerd op Tingle en Phantoms en drie maskers (Majora's Mask, Midna's Helmet en Korok Mask). Wat de eerste twee maskers doen weten we niet, maar Korok Mask trilt wanneer je in de buurt komt van een Korok Seed. Naast de DLC heeft Nintendo vandaag een update vrijgegeven voor iedereen die Dual Audio mogelijk maakt.

De eerste DLC lanceert deze zomer. De tweede DLC lanceert richting het einde van het jaar en biedt een nieuwe storyline, een nieuwe dungeon en verschillende nieuwe challenges. Details hierover volgen later.

Zelda Travel Medaillon

Zelda Phantom Armour