'Roma en Liverpool willen Kongolo'

Terence Kongolo verlengde vorige week zijn contract met Feyenoord tot medio 2019, maar Liverpool en AS Roma zouden de verdediger willen oppikken.

Kongolo kan zijn carrière vervolgen in Engeland of Italië, schrijft de Italiaanse website Calciomercato. Jürgen Klopp zou van mening zijn dat Kongolo in het plaatje van Liverpool past. De 23-jarige linkspoot kan zowel in het centrum van de verdediging als op linksachter uit de voeten.

Ook Roma, nummer twee van de Italiaanse Serie A, zou met Kongolo in zee willen. In dat geval kan de drievoudig Oranje-international teamgenoot worden van Kevin Strootman. Het is echter de vraag hoe concreet de belangstelling is. Kongolo verlengde afgelopen woensdag zijn Feyenoord-contract tot de zomer van 2019 en is daardoor duurder geworden. Afgelopen zomer werd Kongolo ook al gelinkt aan clubs uit Italië, Engeland en Duitsland.

Feyenoord zal er alles aan doen Kongolo in Rotterdam te houden. De verdediger kwam sinds zijn debuut in 2012 tot 106 Eredivisieduels voor de waarschijnlijk toekomstig kampioen, maar was dit seizoen ook een tijd geblesseerd, waardoor hij pas twintig van de 32 duels in de basis stond.