Chilton wint eerste race WTCC op Monza

Zondag heeft Tom Chilton op Monza de eerste race van het World Touring Car Championship gewonnen. De Brit versloeg zijn landgenoot Rob Huff en Tiago Monteiro. Later op de dag wordt de tweede race verreden.

In de kwalificatie had Tom Coronel de tiende tijd neergezet. Dankzij de reverse grid mocht onze landgenoot van pole vertrekken in deze eerste race. Vanwege problemen met de koppeling of versnellingsbak was de vreugde echter van korte duur. Door de technische problemen kwam Coronel bij de start slecht weg en viel terug naar de dertiende plaats.

Mehdi Bennani ging als eerste de Variante del Rettifilo chicane in, gevolgd door Chilton en Michelisz. In de tweede ronde ging na licht contact met Chilton de ophanging van Volvo-coureur Nestor Girolami kapot. Dankzij het slipstreamen werd er veelvuldig stuivertje gewisseld tussen diverse coureurs.

Halverwege van de wedstrijd kwam Michelisz langszij bij Bennani maar de Marokkaan gooide de deur dicht met contact als gevolg. De Hongaar kon zijn weg vervolgen maar Bennani ging de grindbak in. Onze landgenoot Nicky Catsburg had ondertussen last gekregen van een loszittende motorkap met als gevolg dat hij plaatsen verloor. In de laatste ronden naderde Huff koploper Chilton maar de zege kwam voor laatstgenoemde niet meer in gevaar.

Uitslag race 1
1. Tom Chilton (GBR)
2. Robert Huff (GBR)
3. Tiago Monteiro (POR)
4. Thed Björk (SWE)
5. Esteban Guerrieri (ARG)
6. Tom Coronel (NED)
7. John Filippi (FRA)
8. Nicky Catsburg (NED)
9. Kevin Gleason (USA)
10. Dániel Nagy (HON)