Bosz: "Wij laten thuis geen punten liggen"

Het ziet er niet meer naar uit dat Ajax dit seizoen het kampioenschap gaat veroveren. Peter Bosz vindt dat zijn ploeg wel sterker is geworden.

Bosz kende een moeizame start bij Ajax. De ploeg werd uitgeschakeld voor de Champions League en veel oefenwedstrijden werden voorafgaand aan het seizoen verloren. Ook in de competitie werden er punten verloren. Volgend seizoen hoopt Bosz op een betere start.

"Ons vertrekpunt ligt voor volgend seizoen veel hoger. Ik ken de spelers, zij kennen mij en ze weten de manier waarop ik wil spelen. Het is straks makkelijker als er maar één of twee nieuwe spelers bijkomen en die meteen in de groep worden meegenomen", vertelde Bosz in gesprek met Ajax Life.

Ajax verspeelde dit seizoen in eigen huis punten tegen Willem II en Roda JC. Volgens de trainer van Ajax gaat dit niet meer gebeuren. "Dit Ajax zal die punten thuis niet meer laten liggen tegen die ploegen. Wat mij betreft hebben we wel een ontwikkeling doorgemaakt. Wat betreft onze speelwijze, maar ook spelers individueel zijn gegroeid en zelf worstel ik veel minder met de vraag wie op welke positie moet spelen. Daar is een stijgende lijn in zichtbaar. Waar ik wel meer behoefte aan heb, is dat we in een wedstrijd meer kunnen variëren in tactische systemen."