Renault kampt met balansproblemen

Het Formule 1-team Renault heeft wat snelheid betreft een enorme sprong voorwaarts gemaakt deze winter. De auto's waren vorig jaar onderin de middenmoot te vinden, maar dit jaar kwalificeerden coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer in Bahrein zich in de top tien. In de race vielen de resultaten tegen. Technische baas Bob Bell weet wel waar dat door komt: de balans.

Bell: "De balans van de R.S. 17 is niet zo goed als we zouden willen. Over één rondje kom je daarmee weg, verse banden maskeren dan het probleem met de balans, maar de performance is niet consistent. Zeker als je kijkt naar de langere stints. De R.S. 17 is enigszins nerveus bij het insturen, in de bochten heeft deze wat onderstuur en vervolgens is de bolide ook wat nerveus bij het uitkomen van de bochten. Dat maakt het lastig om tractie te vinden. Als we deze problemen weten aan te pakken hebben onze coureurs een zeer efficiënte auto tot hun beschikking. Het lijkt vooral een kwestie van de aerodynamica te zijn."

Renault was dan ook blij met de test die na afloop van de Grand Prix van Bahrein gehouden werd. Zo kon onder meer een nieuwe voorvleugel getest worden op een circuit waar al veel recente data beschikbaar was. Het is te hopen dat de balansproblemen verholpen worden, want dan gaat het Frans/Britse team meedoen in de strijd achter de top drie.