Guardado: "Misschien wil PSV mij niet meer"

Andres Guardado speelt dit jaar een minder seizoen bij PSV en weet nog niet hoe zijn toekomst eruit al zien. De Mexicaan overweegt zijn opties.

Er klinken regelmatig geluiden dat Guardado bezig zou zijn aan zijn laatste seizoen in Eindhoven. Zelf weet de middenvelder nog niet wat de toekomst gaat brengen, al heeft hij nog wel een paar duidelijke doelstellingen.

"Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik ga doen. Het gaat er ook om wat PSV met me wil. Misschien willen ze me wel helemaal niet meer", grapte Guardado in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"PSV zal voor mij nog een prijs willen vragen als een vertrek de beste optie is. Dus we weten nog niet wat er gebeurt. Mijn contract loopt nog een jaar door en voor mij is deelname aan het WK van 2018 ook leidend. Daar wil ik volgend jaar bij zijn."

"Ik wil kijken waar ik de meeste kansen heb om het WK op een goede manier te halen. Ja, het is een droom van me om ooit nog in de Amerikaanse competitie te spelen, maar de vraag is of volgend jaar het goede moment is. Het niveau is behoorlijk, al is het wel een stukje lager dan in Europa", aldus Guardado.