Klaassen: "Sta open voor een transfer"

Davy Klaassen is mogelijk bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers denkt aan een vertrek.

Klaassen is de afgelopen seizoenen een dragende kracht bij Ajax en is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit. De middenvelder wist dit seizoen dertien keer het net te vinden in de Eredivisie en loodste Ajax in eigen huis met twee doelpunten langs Schalke 04.

Verschillende clubs zouden interesse hebben in de diensten van Klaassen, die zijn opties overweegt. "Ik sta er deze zomer misschien wel voor open, ja. Ik kan alleen niet zeggen of ik blijf of dat ik ga. Daar moet ik eerst nog rustig en goed over nadenken", vertelde Klaassen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ajax verloor afgelopen donderdag van Schalke 04, maar bereikte door twee uitdoelpunten de halve finales van de Europa League. De ploeg heeft weinig tijd om te herstellen van het zware duel, want komende zondag staat de topper met PSV op het programma.

"Ik ben moe. Iedereen is moe. Vanavond op de bank en niks doen. We moeten goed herstellen en klaar zijn voor PSV. Er zijn geen excuses, want ook dan moeten we er weer staan. We wilden op meerdere vlakken strijden. Dat hebben we nu voor elkaar, dus dan moeten we het ook laten zien", aldus Klaassen.