FOK! Wat een weer: ronduit kut

April maakt de bloem,
mei bekomt de roem.

 Vandaag is de laatste schooldag voor de vakantie (althans, hier in Noord-Holland) en het belooft een sombere dag te worden met veel bewolking en in de middag in het oosten kans op een bui. In de avond kan de regen zich uitbreiden over de rest van het land. 

Ook de temperaturen laten het flink afweten; het wordt slechts 11 graden in het westen van het land en in het oosten wordt het een graad of 14. De wind komt overwegend uit het westen en is meest matig van kracht; in de middag kan het aan de noordkust wel vrij stevig waaien. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:32
Zon onder: 20:48
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1863 Stichting van het Bahá'í-geloof (dag van Ridván).
1918 De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
1971 Dictator van Haïti François Duvalier, 'Papa Doc', wordt na zijn overlijden opgevolgd door zijn zoon Jean-Claude Duvalier, 'Baby Doc'
2012 Tussen station Amsterdam Centraal en Sloterdijk botsen twee treinen frontaal op elkaar. Er vallen zeker 136 gewonden en één dode.
2012 n Nederland mislukken onderhandelingen over een nieuwe bezuinigingsronde, het zogenaamde Catshuisoverleg 2012. Het CDAVVD en de PVV worden het niet eens over miljardenbezuinigingen. Naar aanleiding van dit mislukken geeft Geert Wilders aan dat de PVV geen gedoogpartner meer zal zijn van het kabinet

qltel is aan het geocachen en maakte dit mooie plaatje  (Foto: qltel)
qltel is aan het geocachen en maakte dit mooie plaatje (Foto: qltel) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!