Philip Morris verkoopt fors minder sigaretten

Philip Morris heeft afgelopen kwartaal ruim een tiende minder sigaretten verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van de bekende merken van de Amerikaanse tabaksfabrikant gingen onder meer Bond Street, Parliament en Marlboro aanzienlijk minder vaak over de toonbank.

Het concern zag de verkoop van elektronische rookwaren wel stevig aan-trekken. Maar de afzet van die innovatieve technologie blijft erg beperkt. Philip Morris is er ook niet in geslaagd de al langer teruglopende sigarettenverkopen te compenseren door hogere prijzen. De opbrengsten zakten met 1,4 procent tot een kleine 17 miljard dollar.

Onder de streep hield Philip Morris met circa 1,6 miljard dollar wel zo'n 4 procent meer over dan een jaar terug. De winstgroei was evenwel minder dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend.

Philip Morris heeft al miljarden geïnvesteerd om beter op veranderde marktomstandigheden in te spelen. Maar dat proces wil nog niet echt vlotten. In de zogeheten voorbeurshandel reageerden beleggers negatief op de resultaten die donderdag naar buiten zijn gebracht.

Philip Morris verkoopt fors minder sigaretten
Philip Morris verkoopt fors minder sigaretten (Foto: ANP)