Explosies bij spelersbus Borussia Dortmund, wedstrijd afgelast

Bij de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund hebben zich dinsdagavond drie explosies voorgedaan. De Duitse club zou dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League de eerste wedstrijd tegen AS Monaco spelen, maar dat gaat niet door: de wedstrijd is afgelast en wordt woensdag om 18.45 uur ingehaald.

De explosie bij de bus vond plaats op zo'n tien kilometer van het stadion, op het moment dat de bus weg reed bij het hotel. Basisspeler Marc Bartra raakte gewond, maar kwam er met snijwonden in zijn arm, veroorzaakt door glasscherven, relatief goed vanaf.

Update 20.31 uur
Inmiddels heeft ook Borussia Dortmund laten weten dat de wedstrijd inderdaad is afgelast. Woensdag wordt een nieuwe poging gedaan, met de aftrap om 18.45 uur. 

Update 20.27 uur
Bild meldt dat de wedstrijd is afgelast. Het duel tussen Dortmund en Monaco zou vooralsnog verplaatst worden naar woensdagavond, maar officiële bronnen hebben het nog niet bevestigd. 

Update 20.20 uur
Volgens Bild heeft de lokale politie tegenover hen bevestigd dat er niet één, maar drie explosies plaats hebben gevonden bij het vertrek van de spelersbus richting het stadion.  

Het Spaanse Marca meldt ondertussen dat Marc Bartra snijwonden aan zijn arm heeft opgelopen door rondvliegende glasscherven. Hij zou er verder niet al te ernstig aan toe zijn. 

Update 20.17 uur
Om 20.30 uur komt een definitieve beslissing naar buiten over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. Dat heeft BVB laten weten. De aftrap, gepland om 20.45, is in elk geval wel uitgesteld. 

De NOS meldt dat er drie explosies zijn geweest, maar dit zijn vooralsnog louter onbevestigde geruchten: de politie van Nordrhein-Westfalen heeft het nog altijd over één ontploffing. 

Update 20.13 uur
Marca heeft even ingetekend waar de explosie ongeveer plaatsgevonden heeft. Bovenaan is het stadion, het Signal-Iduna Park, te vinden. Onderin is ongeveer de locatie van de ontploffing te zien.

Update 20.05 uur
Borussia Dortmund heeft zelf inmiddels ook gereageerd. Volgens de club vond de explosie voor de spelersbus plaats bij het wegrijden van het teamhotel. De spelers zijn in veiligheid en in en rondom het stadion zou geen gevaar zijn.  

Update 20.02 uur
Volgens Duitse media werd een explosief op straat voor de bus gegooid. Het is nog niet duidelijk of het daarbij gaat om een gerichte aanval of bijvoorbeeld om een ongeluk met zwaar vuurwerk van een fan.  

Borussia Dortmund is volgens Kicker op het moment in overleg met de Europese voetbalbond UEFA om te bepalen of de wedstrijd van vanavond doorgang kan vinden.