Verstappen: "Het liep voor geen meter"

Max Verstappen kende zaterdag geen beste kwalificatie voor de Grand Prix van China. Op het circuit van Shanghai was hij 's ochtends in de training prima onderweg, maar in de kwalificatie had de motor achterin de Red Bull er weinig zin in en dus was de Nederlander bij voorbaat al kansloos.

"Fantastisch!", klonk het enigszins sarcastisch. "Tja, we hadden een probleem met de motor, geen vermogen. Hij hield in, ik hoorde het kraken...het klopte niet helemaal." Verstappen kwam naar binnen om te proberen het probleem te verhelpen, maar dat mocht niet baten.

"Ik voelde gelijk toen ik naar buiten ging al dat het niet helemaal klopte. Ze zeiden dat ik het maar moet proberen en het via de 'safe mode' moest doen, maar daar zit helemaal geen vermogen in. Ik heb zo wel een rondje geprobeerd, maar dat loopt voor geen meter", sprak Verstappen duidelijke taal. 

Hij vertrekt zondag vanaf de negentiende plek in Shanghai, wat mogelijk een achttiende plek wordt als de gecrashte Antonio Giovinazzi naar achteren wordt gezet.