Eigenaar Financial Times investeert in Blendle

De Nederlandse start-up Blendle heeft een nieuwe investeerder weten te strikken: het Japanse mediaconcern Nikkei, onder meer eigenaar van zakenkrant Financial Times. Ook het Amsterdamse investeringsfonds INKEF Capital steekt geld in de onlinekiosk, waarmee gebruikers losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunnen lezen.

Blendle en de investeerders brengen niet naar buiten om welke bedragen het gaat. De nieuwe investeerders prijzen Blendle in een persverklaring: "Wat Spotify is voor muziek en Netflix voor video is Blendle voor journalistiek", aldus Robert-Jan Galema, directeur bij INKEF. Blendle-oprichter Alexander Klöpping noemde de nieuwe samenwerking "een van de meest opwindende uitgeversinitiatieven van de laatste tijd".

Blendle werd ruim twee jaar geleden opgericht en heeft inmiddels meer dan 1 miljoen gebruikers. In het assortiment zijn zowel Nederlandse, Duitse als Engelstalige bladen te vinden. De onderneming wist eerder al een investering van 3 miljoen euro op te halen bij The New York Times en de Duitse mediareus Axel Springer.

Eigenaar Financial Times investeert in Blendle
Eigenaar Financial Times investeert in Blendle (Foto: BuzzT)