FOK! Wat een weer: zon en bewolking

April met ruw weer in zijn stoet,
geeft koren en wijn in overvloed

Gisteren was het hier een prachtige dag. 's Ochtends nog vrij fris, maar toen eenmaal de zon zich liet zien, werd het aangenaam vertoeven buiten. 

Vandaag zou het net als gisteren wel eens een kopie van (eer)gisteren kunnen worden. 's Morgens bewolkt/nevelig en 's middags zon. Het noorden en oosten maken in de ochtend nog kans op een lichte bui. Het kwik loopt op tot maximaal 15 graden.

De komende dagen blijft het aardig weer met aanvankelijk wat koelere dagen maar vanaf het weekend loopt de temperatuur weer op. Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:06
Zon onder: 20:19
Zonkracht: 3/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1644  In Virginia trouwt Pocahontas met de Engelse kolonist John Rolfe.
1722 De Nederlandse zeevaarder Jacob Roggeveen ontdekt Paaseiland.
1896 Opening van de eerste moderne Olympische Spelen in AtheneGriekenland.
1930 In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
1963 Prinses Marijke laat haar naam veranderen. Ze heet voortaan Prinses Christina.
1968 Als reactie op de moordaanslag op Martin Luther King op de dag ervoor, ontstaan in diverse Amerikaanse steden gewelddadigheden.
1985 Honderden radiostations over de hele wereld draaien op hetzelfde moment dezelfde plaat: We Are The World. Met de verkoop van de plaat worden mensen geholpen in hongerend Afrika.

Vlinder in Heerlen (Foto: Luuntje)
Vlinder in Heerlen (Foto: Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

bonus: