Uitslag Ajax - Feyenoord

Ajax heeft in de Eredivisie de spanning in de titelstrijd teruggebracht. De Amsterdammers klopten in eigen huis grote rivaal en koploper Feyenoord met 2-1, waardoor het verschil op de ranglijst met nog zes wedstrijden te gaan drie punten bedraagt.

Ajax moest aanvallers Kasper Dolberg en Amin Younes missen, maar kende desalniettemin een droomstart. Al binnen de minuut kegelde Lasse Schöne een vrije trap tegen de touwen: 1-0. Feyenoord moest het zonder de geschorste Tonny Vilhena en de geblesseerde Eljero Elia doen. Tot overmaat van ramp viel spits Nicolai Jørgensen al na zes minuten geblesseerd uit.

Ajax was in de beginfase veel feller en kreeg de ene mogelijkheid na de andere. Voor de thuisploeg miste Bertrand Traoré nog, maar even later was het wel raak toen Hakim Ziyech voorzette en David Neres raak schoot. Feyenoord kon daar voor rust bar weinig tegenover stellen.

Ook na de pauze was Ajax de bovenliggende partij, zeker toen het halverwege de tweede helft weer flink aanzette. Traoré, invaller Abdelhak Nouri, Schöne en Davinson Sánchez kregen goede mogelijkheden, maar zij wisten niet te scoren. Dat was dan ook het enige dat Ajax te verwijten viel. In blessuretijd redde Michiel Kramer nog de eer voor Feyenoord dat voor de rest niets in de melk te brokkelen had.

Renato Tapia in duel met Davy Klaassen (Pro Shots / Stanley Gontha)