Celtic kroont zich tot Schots kampioen

Voor de 48ste keer in de clubhistorie is Celtic zondagmiddag kampioen van Schotland geworden. De 0-5 zege op Hearts leverde hen de titel op.

Voorafgaand aan de dertigste speelronde wist Celtic dat het aan een zege genoeg had om kampioen te worden. Van kampioensstress leek de ploeg van Brendan Rodgers geen last te hebben.

Het duurde tot de 24ste minuut voordat de eerste treffer genoteerd kon worden. Scott Sinclair tekende voor de 0-1. Drie minuten later was de Engelsman ook verantwoordelijk voor de 0-2 en daarmee leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist te zijn.

Na 55 minuten was er van twijfel geen enkele sprake meer: Stuart Armstrong zorgde voor de 0-3. Zes minuten later deed Patrick Roberts ook nog een duit in het zakje door voor de 0-4 aan te tekenen.

Sinclair tekende zes minuten voor tijd voor de laatste treffer van de middag. Vanaf de strafschopstip mocht hij aanleggen en hij faalde niet. Met zijn hattrick bepaalde hij de eindstand op 0-5.