Start GP Australië uitgesteld om waarschuwingslicht

De start van de Grand Prix van Australië is uitgesteld omdat één van de marshalls een lichtpaneel had aangezet, zo heeft Race Director Charlie Whiting bekend gemaakt. Enkele momenten voordat alle auto's klaar stonden op de grid begon het paneel te knipperen, en voor Whiting was het onduidelijk of het wel veilig was om van start te gaan.

Uiteindelijk bleek een combinatie van gebeurtenissen de oorzaak te zijn van de extra formatieronde. Eerst aarzelde Sergio Perez bij het innemen van de juiste plek op de grid, vervolgens drukte de marshall bij het lichtpaneel naast Daniil Kvyat op de gele knop om een probleem aan te duiden. Mogelijk maakte de marshall de fout door de zenuwen in combinatie met extra anticipatie door een klein brandje toen het team nog aan het werk was.

"Ik heb de start afgebroken omdat er onzekerheid was, en ik wil altijd zo zeker als maar mogelijk is zijn," zei Whiting over de start. "Noch ik noch mijn collega's in het controlecentrum konden een probleem zien, dus naar mijn idee was het het beste om ze een extra formatieronde te geven."

"We weten niet waarom er op de knop is gedrukt, maar soms doen mensen onverklaarbare dingen als ze onder druk staan. Hoe dan ook, de belangrijkste reden was de onzekerheid of het wel veilig was om te starten. Geen van de coureurs viel wat aan te rekenen, dus niemand hoefde vanuit de pit te starten."