Alonso: "Beste race uit mijn carrière"

Fernando Alonso liet tijdens de Grand Prix van Australië weer eens een ouderwets staaltje pure klasse zien. De ervaren Spanjaard rijdt rond in een McLaren met een kansloze Honda-motor, maar haalde er bijna meer uit dan voor mogelijk werd gehouden.

Lang lag Alonso op de tiende plek, zelfs goed voor een punt, tot hij enkele ronden voor het einde na een stevig duel met Esteban Ocon op moest geven met een gebroken ophanging. "De race ging verrassend goed inderdaad, ik denk zelfs dat het de beste race uit mijn carrière was", was de tweevoudig wereldkampioen positief. "Ik reed op de limiet en haalde alles uit de auto."

Het ging beter dan verwacht, maar heel veel hoop voor de toekomst lijkt Alonso nog niet te hebben. "Eerlijk is eerlijk, de auto is totaal niet competitief. We moesten veel brandstof sparen, maar we hebben bijna de hele race in de punten gereden. Ik heb alleen geen idee hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. Na het gevecht met Ocon had ik een gebroken ophanging en was het duel over."