KNVB vanmiddag met Blind om tafel

Voetbalbond KNVB gaat vanmiddag nog met bondcoach Danny Blind om tafel om de crisissituatie te bespreken, zo heeft commercieel directeur Jean-Paul Decossaux aan het ANP laten weten. Directe aanleiding hiervoor is de wanvertoning van het Nederlands elftal gisteren tegen Bulgarije waar met 2-0 verloren werd.

Decossaux is sinds het vertrek van Bert van Oostveen de hoogste baas binnen de betaald voetbaltak van de KNVB. "Het lijkt me duidelijk dat we goed moeten praten. Misschien dat er snel duidelijkheid is, misschien ook niet. Dan moeten we even de tijd nemen. Aan overhaaste beslissingen heb je niets. Veel meer kan ik nu niet zeggen."

Hij wilde niet vooruitlopen op een eventueel vertrek van Blind. "Het gebeurt in de voetballerij wel vaker dat er na een teleurstelling iets wordt geroepen. Alles is nog mogelijk."

Blind zelf wil dinsdag tegen Italië nog op de bondcoach zijn. "Ik heb ook mijn verantwoordelijkheid en ben ook nog best strijdbaar. Als de KNVB geen andere beslissing neemt, dan ben ik dinsdag nog bondscoach. Ik sta er nog wel steeds achter dat ik me ga beraden en alles een beetje rustig op een rijtje wil zetten."

Decossaux: Blind en KNVB vanmiddag om tafel (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Decossaux: Blind en KNVB vanmiddag om tafel (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)