De Justice League komt samen in eerste officiële trailer

Na wat beelden voor Comic-Con en andere teasers is het vandaag zover: Warner Bros. heeft de eerste échte trailer voor Zack Snyders Justice League vrijgegeven. Uit deze nieuwe beelden kunnen we opmaken dat 'badass' een kernwoord is voor de superheldenfilm.

We zagen al eerder wat teasers waarin Diana (Wonder Woman) en Bruce (Batman) aan de slag gingen om een team samen te stellen waarmee grote gevaren bestreden konden worden. Deze trailer toont een kleine hint naar de gevaren; hoewel de Big Bad, Steppenwolf, niet in beeld verschijnt, zijn wel de Parademons van Apokolips, die voor het laatst te zien waren in de Knightmare-scene in Batman v Superman: Dawn of Justice, in beeld in een aantal shots.

De trailer toont de vijf centrale helden, Aquaman, Batman, Cyborg, The Flash en Wonder Woman, die na Supermans dood een team vormen om de wereld te redden. Centraal in het plot van Steppenwolf is het terugvinden van de drie Mother Boxes, waarvan er één in de trailer te zien is (en die vermoedelijk dezelfde is als die we in Batman v Superman hebben gezien). Opvallend is dat van veel van de helden ook hun directe bekenden in beeld verschijnen; de trailer toont langere en kortere shots van Silas Stone (vader van Victor 'Cyborg' Stone), Mera (vrouw/vriendin van Arthur 'Aquaman' Curry), Lois Lane, Henry Allen (vader van Barry 'The Flash' Allen) en Jim Gordon. Daarnaast is er voldoende actie, op de muziek van Godsmacks Beatles-cover Come Together.

Justice League is te zien vanaf 16 november in de gebruikelijke 3D/IMAX-extravaganza. Te zien zijn Gal Gadot, Ben Affleck, Jason Momoa, Ray Fisher, Ezra Miller, Amber Heard, Amy Adams, J.K. Simmons, Billy Crudup en (ahum) Henry Cavill.