Kluivert in de problemen met goksyndicaat

Patrick Kluivert is in de problemen gekomen, omdat zijn naam wordt genoemd in de zaak rond een crimineel goksyndicaat. Dat schrijft de Volkskrant.

Uit vertrouwelijke justitiële documenten en onderzoek van de Volkskrant blijkt dat Kluivert in 2011 en 2012 veel heeft gegokt op voetbalwedstrijden. De 40-jarige Amsterdammer, die toen werkzaam was bij FC Twente, gokte onder meer op wedstrijden van zijn eigen club. Hij bouwde daardoor een flinke gokschuld op.

Het syndicaat oefende grote druk op Kluivert uit om die schulden af te lossen. In februari 2015 werden vijf leden van het goksyndicaat gearresteerd door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en bij huiszoekingen in binnen- en buitenland vond de FIOD toen documenten waarin de naam van Kluivert werd genoemd.

De weddenschappen die de oud-speler van Ajax destijds deed, waren toen niet verboden, maar nu wel. In een reactie tegenover het dagblad laat hij weten dat hij erg met de situatie in zijn maag zit. Hij wil echter niet 'on the record' reageren. Volgens zijn advocaat Gerard Spong is Kluivert alleen maar slachtoffer in deze zaak.

Justitie heeft geen aanwijzingen dat de huidige directeur van Paris Saint-Germain betrokken was bij matchfixing. De rechtbank behandelt de zaak vermoedelijk eind dit jaar. Kluivert, die de gokschuld ondertussen gedeeltelijk zou hebben afgelost, wordt niet als verdachte gezien.

Kluivert in de problemen met goksyndicaat (Pro Shots / Erwin Spek)
Kluivert in de problemen met goksyndicaat (Pro Shots / Erwin Spek)