Erdogan dreigt: Europeanen zijn niet veilig

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan blijft wilde taal uitslaan. Woensdag waarschuwde hij Europeanen in de hele wereld dat zij niet veilig op straat zullen lopen als ze volharden in hun huidige houding. Hij zei dat tijdens een evenement voor lokale journalisten in Ankara.

Turkije is met Duitsland en Nederland verwikkeld in een ruzie over het tegenhouden van Turkse ministers die campagne willen voeren voor een referendum in april dat president Erdogan meer bevoegdheden moet geven.

" Als Europa zo doorgaat, zal geen enkele Europeaan in elk deel van de wereld nog veilig op straat kunnen lopen. Wij, als Turkije, doen een beroep op Europa om de mensenrechten en de democratie te respecteren", zei Erdogan. Hij gaf geen verdere toelichting op zijn opmerkingen.

Eerder deze maand beschuldigde Erdogan Nederland van nazisme en fascisme. Dat gebeurde nadat het kabinet Turkse ministers de toegang tot ons land had geweigerd om hier campagne te voeren. Ook Duitsland verweet hij het gebruik van "nazi-methoden".

Erdogan: Europeanen zullen niet veilig zijn
Erdogan: Europeanen zullen niet veilig zijn (Foto: ANP)