Wilders: Nederland is van Nederlanders

Nederland is van iedereen. PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en PVV-leider Geert Wilders stonden dinsdag tijdens het NOS-slotdebat lijnrecht tegenover elkaar over die stelling.

Volgens Wilders had hij de slogan van Asscher ook gezien bij de partij DENK van Tunahan Kuzu. "Woodstock-teksten. Nederland is van de Nederlanders", haalde Wilders uit. Volgens hem zit Nederland door het PvdA-beleid van integratie met behoud van identiteit met de "gebakken peren".

Hij verwees daarbij naar de Turkse Nederlanders die zaterdag in Rotterdam protesteerden. Volgens Wilders was Nederland "inderdaad van iedereen" geweest als zij met de Nederlandse vlag hadden staan zwaaien en het hadden opgenomen voor het land waar zij wonen.

Asscher verweet Wilders dat hij nooit met oplossingen komt en alleen maar verdeeldheid zaait. "Tienduizend boze tweets, nul oplossingen", aldus Asscher die net als Rutte voor het gemak vergeet dat je in de oppositie niet heel veel kunt doen als alle partijen vooraf al hebben aangegeven standaard elk voorstel van de PVV af te wijzen.

Wilders: Nederland is niet van iedereen
Wilders: Nederland is niet van iedereen (Foto: ANP)