'Cultdarter' Hashimoto (40) overleden

De dartswereld is opgeschrikt door het overlijden van een van de populairste spelers van de afgelopen jaren. De Japanner Morihiro Hashimoto is maandag op 40-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. The Ogre laat een vrouw en kind achter.

Hashimoto probeerde zich voor het WK van de PDC in 2010 te plaatsen, maar slaagde daar niet in nadat hij in de finale van het Japans kwalificatietoernooi verslagen werd door Haruki Muramatsu. Een jaar later waren de rollen omgedraaid en dus mocht Hashimoto in Alexandra Palace in Londen aantreden tegen Matt Padgett. Dat voorrondeduel won hij, wat hem een plek in de eerste ronde opleverde.

Daarin stond Hashimoto tegenover niemand minder dan Gary Anderson en met zijn brede glimlach ontpopte hij zich al snel tot publiekslieveling. Hoewel hij geen leg won, werd Hashimoto de hele wedstrijd toegezongen door het fanatieke publiek. "Stand up, if you love Hashi""There's only ooooone Hashimoto, ooooone Hashimoto, walking along, singing a song, walking in a Hashi wonderland" en "Dub dub dub dub, Hashi, Hashimoto" galmden door de zaal.

Na zijn wedstrijd tegen Anderson, waarin hij overigens in leg één al een 180'er gooide, kwam hij nog één keer in actie op het WK. In 2014 won hij wederom in de voorronde, waarna hij het Michael Smith in de eerste ronde bijzonder moeilijk maakte - alleen niet moeilijk genoeg. Op de World Cup of Darts kwam Hashimoto ook meerdere keren in actie.

Hashimoto's wordt toegezongen tijdens zijn partij tegen Gary Anderson (Bron: YouTube)