Roompot krijgt wildcard voor jubileumeditie E3 Harelbeke

Wielerformatie Roompot-Nederlandse Loterij zal op vrijdag 24 maart aan de start staan van de jubileumeditie van E3 Harelbeke. De Nederlandse ProContinentale formatie is één van de zeven ploegen die van de organisatie een wildcard ontving. Het is de zestigste editie van de WorldTour-wedstrijd. 

De Nederlandse ploeg iis goed op dreef en kreeg daardoor al wildcards voor Cadel Evans Great Ocean Road Race, Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik Bastenaken-Luik. Daarnaast rijdt het in juni de Ronde van Zwitserland.

Ook vorig jaar reed Roompot-Nederlandse Loterij E3 Harelbeke. Sjoerd van Ginneken was toen mee in de vlucht van de dag, maar uiteindelijk werd Michel Kreder op een 59e plaats de beste renner in de uitslag. Naast Roompot kregen ook Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda’s Willems-Crelan, WB Veranclassic Aqua Protect, Direct Energie en Gazprom-RusVelo een startbewijs voor E3 Harelbeke.