Auto's Force India mogelijk roze

De kans bestaat dat Force India dit seizoen met een geheel andere kleurstelling gaat rijden. Die zou dan wel enigszins opvallen, want het zou dan gaan om een voor een heel groot deel roze auto.

Het Duitse Auto Bild meldt dat Force India in gesprek is met het Oostenrijkse watertechnologiebedrijf BWT. Dat bedrijf is al langer actief als sponsor in de autosport en een van hun vaste eisen is dat de door hen gesponsorde auto's voornamelijk roze zijn. 

In het DTM hebben we bijvoorbeeld al enige tijd de felroze auto's van Lucas Auer en sinds vorig jaar Christian Vietoris rijden. Dit jaar rijdt het team van Mücke in de Formule 4 en de ADAC GT Masters in het roze rond. Als Force India met BWT in zee treedt zal vermoedelijk alles wat nu grijs en zilver is veranderen in lieftallig roze.

Roze auto's zijn geen alledaagse bezienswaardigheid in de Formule 1. In 1992 reed Damon Hill in een Brabham met een roze neus, in 1989 reed Onyx met een soort paarse auto met een klein roze streepje en de Kojima-Ford van 1977 was wit met roze.

Rijdt Sergio Perez binnenkort in een knalroze Force India? (Pro Shots/Action Images)
Rijdt Sergio Perez binnenkort in een knalroze Force India? (Pro Shots/Action Images)